Blog

extensia-pentru-mesajele-text

Extensia pentru mesaje text

  |   Google Adwords

Premiera in sistemul Adwords:

 

Google a luat in considerare si deja testeaza o noua extensie de anunturi pentru mesaje text, de tip SMS, functie similara extensiei de anunturi pentru apeluri telefonice, relateaza Barry Schwartz, intr-o publicatie pe blogul: Searchengineland

 

Functia de extensie pentru mesajele text, va facilita comunicarea mai rapida, prin intermediul mesagerie de tip SMS dintr-e un user si un advertiser care se promoveaza prin intermediul sistemului Google Adwords. In mod cert acesta extensie va veni in sprijinul atat a end-userului cat si a beneficiarului de cont Adwords.

 

Utilizatorul final, va putea afla mai rapid, fara a se angaja intr-o conversatie telefonica sau fara a mai vizita site-ul in cauza, anumite informatii, pe care aceasta le considera importante despre un anumit produs/serviciu pe care de care isi manifesta interesul si pe care il cauta prin intermediul ecosistemului Google.

 

Advertiser-ul va beneficia la randul sau, de pe urma acestei functii, in primul rand prin indeplinirea conditiilor unei micro-conversiei (un utilizator care isi manifesta interesul fata de un bun sau serviciu si contacteaza advertiserul) si in al doilea rand prin obtinerea unor data importante, datele de contact si stabilirea unei prime etape de dialog cu un potential client.

.
 

Momentan, cele mai importante extensii de anunturi disponibile pentru Romania sunt: extensia de apel, extensia de sitelink-uri, extensia de instiintari, extensia cu fragmente structurate, extensia de opinii, extensia de locatie si extenia de aplicatii.

 

Daca ne uitam din prisma extensiei de apel si cum adaugarea in cadrul campaniei a acestei extensie a dus la o imbunatatire a ratei CTR cu 6 de pana la 8 procente (+6-8%) sunt foarte curios cum oare cum va imbunatati extensia pentru mesaje text rata CTR? Se speram ca tot in bine.

 

Contactati oficial cei de Google au avut un raspuns destul de precaut si rezervat, asa cum de altfel ne-am obisjnuit:

 

Intotdeauna experimentam modalitati noi de conectare intr-e advertiseri si clientii finali, insa nu va putem da un raspuns oficial in acest moment.

AUTHOR - Creative IT Media

Agentie de publicitate, locul in care creăm experiente grafice si digitale deosebite. Ne mandrim cu munca noastra inovativă pe care o implementăm cu drag clientilor nostri!