cont-socializare-fals
Online marketing

Cum aflu daca un cont este fals?

O modalitate simpla de a afla daca un cont este fals

   
Dragii nostri cititori si prieteni virtuali, m-am hotarat sa va prezint o modalitate simpla si foarte eficienta de a afla daca in spatele unui cont de socializare, se afla intr-adevar o persoana reala sau este vorba de o inselatorie ieftina. Mergand pe principiul un om informat este un om puternic va trebuii sa alocati aproximativ 1 min din timpul dvs. pentru a verifica contul cu pricina, nefiind nevoie sa descarcati o aplicatie ori vreun tool special creat in aceasta directie.
   

DE CE?
   
In ultima perioada, pe contul meu personal de facebook, incearca sa isi faca intrarea o serie de „elemente”, „mutre noi” cu care nu am absolut nimic in comun. ID-uri precum „Cine-stie-ce-nume-skumpikkka” sau „Mai-stiu-eu-ce-dulcikkka-ta” imi bruiaza iconita de la cereri si totodata ma amuza copios, ajungand sa fac o comparatie cu personajele din basmele pe care mi le citeau bunicii in copilarie: „Pasari-lati-lungila” sau de ce nu „Jumatate-de-om-calare-pe-jumatate-de-iepure-schiop”…. Analizand insa in detaliu, am ramas surprins sa vad cat de dezvoltata este aceasta retea de profile false si asta cercetand doar la suprafata.
   
Daca indiciile precum: informatiile din profil, denumirea, actualizarile, profilul recent creat, familia, prietenii si o multitudine de useri recent aterizati nu ti-au intarit convingerea ca aveti in fata un cont fals atunci:
 

Afla daca un cont este fals in 3 pasi simpli:

 1. click pe una din fotografiile contului in cauza, apoi click dreapta si „Save As” (descarcarea pozei in calculator);
   
 2. deschide-ti Google si mergeti pe meniul IMAGINI, faceti click pe iconita intuitiva a aparatului de fotografiat si anume: Cautati dupa imagini;
   
 3. drap-an-drop, trageti imaginea in cauza peste bare de cautare si voila’, daca personajul se regaseste pe site-uri de gen „ukrainian dating” atunci situatia este ROZ, pantera…
   
  Un exemplu personal se regaseste in imaginea de mai jos:
   

    
  „x marks the spot”
   
  Publicitatea online, spam-urile, diverse testing-uri sau strategii de marketing sunt doar parte din scopurile pentru acest gen de strategie. Pericolele reale o reprezinta furturile de identitate, profilarea potentialelor victime.
  Daca cumva aveti dubii cu privire la anumite conturi false nu ezitati sa le raportati!
    
  Cu un numar de aproximativ 8 milioane de useri in Romania si aproximativ 1,4 miliarde la nivel international Facebook este, de departe, cea mai vasta pepiniera vasta de informatii din ecosistemul social-media, alaturi de Instagram, Twitter si Linkedin.

Articole similare

One thought on “Cum aflu daca un cont este fals?

 1. Georgy lungu spune:

  Vreau sa aflu un cont

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *