diferenta-dintre-brosuri-cataloage
Branding

Diferenta dintre brosuri si cataloage publicitare?

Care este diferenta dintre brosuri si cataloage?

Atat brosurile cat si cataloagele de prezentare sunt materiale publicitare nelipsite din cadrul campaniilor de promovare, saloanelor expozitionale, targurilor, business meeting’s etc.

Folosite corespunzator, atat brosurile cat si cataloagele contribuie semnificativ in cresterea gradului de awarness (notorietate), a unui companii, produs, serviciu sau cauza.

De-a lungul timpului, am observat ca un numar foarte mare de persoane, antreprenori, nu fac o distinctie clara, intre termenii de brosura si cataloag de prezentare.

Desi ambele sunt materiale de marketing printate, avand un proces de realizare si un scop final aproape identic, exista o serie de aspecte care diferentieaza brosurile de cataloagele publicitare.

Principala diferenta dintre brosuri si cataloage de prezentare

De departe principala diferenta dintre un catalog si o brosura de prezentare o face numarul de pagini, respectiv, cantitatea de informatie ce poate fi trecuta in interior.

Brosurile, de regula, au un caracter informal, prospectual si contin informatii generale despre un subiect.

Cataloagele publicitare, contin un volum mult mai mare de informatii, imagini, organizate sistematic, pentru a facilita un accesul logic asupra continutului.

Brosurile sunt realizate de obicei dintr-o singura coala, avand doua sau trei big-uri (pliuri). Tinand seama ca avem doar o singura coala, putem opta catre o grosime mai mare a materialului printat, decat a cataloagelor publicitare.

Brosura prezinta informatia in linii mari, in timp ce catalogul intra in amanunt. Un catalog este mult mai orientat catre vanzari/achizitii/interactiuni decat o brosura deoarece are capacitatea de a prezenta detalii amanuntite, descrieri, date tehnice, preturi, etc.

Alte diferente intre brosuri si cataloagele publicitare:

  • brosurile sunt impaturite in 1 sau doua sectiuni in timp ce cataloagele sunt capsate si/sau brosate (liprea cotorului cu termoclei);
  • costul de realizare ar brosurilor este mult mai mic prin comparatie decat cel al cataloagelor;
  • distributia cataloagelor (targhetarea) este mult mai restrictionata decat impartirea brosurilor;
  • un catalog contine mult mai mult continut (text-imagini) decat o brosura;

Exista intrebari?

Mai aveti confuzii vis-a-vis de intelegerea diferentelor dintre o brosura si un catalog?

Contacta-ti departamentul de productie publicitara Creative IT Media :

contact@creativeitmedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *