Realizare identitate vizuala companie daune auto
Sumar client
Beneficiarul, compania S.O.S Daune are ca obiect principal de activitate asistenta in daune si despagubiri in urma accidentelor rutiere.
Compania in cauza asigura tot sprijinul in urma implicarii intr-un accident rutier: de la tractarea de la locul accidentului, completarea formularelor si a fiselor, deschiderea dosarului de daune, reprezentarea la asigurator, service si pana la punerea la dispozitie a unui autovehicul de schimb pe parcursul reparatiilor service.
Pe scurt, un fel de „all inclusive” destinat evenimentelor rutiere.
Serviciile solicitate
- creare logo sugestiv;
- design-ul de elemente grafice profesionale;
- creare site web de prezentare
- realizare design si materiale publicitare: flyere, carti de vizita, mapa de prezentare, colantare flota auto;
Cerintele clientului
Solicitarea beneficiarului, S.O.S. Daune comunicata catre Creative IT Media in stadiul incipient al proiectului:
„Ne dorim ca sa fim perceputi de catre clienti ca o companie gata 24/7 sa le acorde asistenta. Apeland la serviciile noastre, clientii trebuie sa fie constienti de faptul ca vor castiga timp si vor evita stresul inutil.
Metaforic vorbind, dorim sa ne identificam cu o componenta fara de care mersul normal al lucrurilor nu poate avea loc. Din acest considerent, tinem foarte mult ca in sigla noastra (logo), sa se regaseasca o piesa de puzzle suprapusa peste un mecanism de ceas, sau a unui angrenaj de roti mecanice.”
Bogdan Macovei – General Manager S.O.S. Daune
PROVOCAREA
concept solicitat de Beneficiar conturarea conceptului grafic
A venit in urma cerintelor de mai sus: inserarea unui numar mare de elemente si forme ( mecanism, piesa puzle, text etc. ) pot duce catre un rezultat neclar, inestetic, si nedefinitoriu pentru beneficiar.
In situatia in care focusul il avem pe elementul „mecanism„, clientul risca sa fie perceput ca fiind o companie tehnica: utilaje, echipamente, scule-unelte.
Pe de alta parte, daca piesele de puzzle contrastau si ieseau in evidenta, aspectul final putea tindea catre un concept ludic sau din zona cartilor ori domenii precum birotica, papetarie etc.
Granita conceptuala este o linie foarte subtire, aproape imperceptibila, ce necesita o atentie sporita si un reglaj fin al detaliilor.
Logo Design
Pe baza celor mentionate, am reusit sa mergem catre realizarea unui logo clar, usor de reperat si memorat, o abordare „corporate” avand main-focusul pe denumirea companiei: S.O.S. Daune.

Mesajul subliminal din spatele logo-ului
Mesajul subliminal regasit incapsulat in elementele grafice, mai exact in angrenajul central alcatuit din roti dintate, predispuse sub forma infinitului, pe diagonale regasindu-se piesele de puzzle. Angrenajul a fost „asezat” sub forma unui piston pentru trimiterea in zona de auto.
Design-ul pattern-ului grafic
Daca in procesul efectiv de creare logo, nu putem insista foarte mult cu forme si alte elemente grafice, putem veni in sprijinul identitatii vizuale generale, cu un pattern disctinctiv care sa comunice vizual anumite elemente definitorii ale brandului.
In cazul de fata, „Noi suntem piesa lipsa, fara de care lucrurile nu pot functiona cum trebuie”, am mers catre:
Pattern distinctiv Cover Design
Flyerele
Pentru flyere, clientul a solicitat in mod expres utilizarea formatului flyer A5 (1/2 din A4).

Un flyer simplu si eficient, precum un cocktail Molotov, in care am inserat :
- elementele vizuale de identificare a brandului (logo, pattern distinctiv, )
- mesajul principal: „Asistenta in daune si despagubiri din urma accidentelor rutiere”
- elemente diferentiatorii, ce dau forta mesajului principal „cu costuri ZERO ale clientului”
- maparea serviciilor principale
Cartile de vizita
Detalii tehnice: print carton lucios, 350 gr. cu laminare mata soft-touch.

Cartile de vizita sunt printate in tiraje consistente, pentru rezultate mai spectaculoase se putea merge pe cartile de vizita pe carton multistrat, insa nu a fost cazul pentru moment.
Web Design
Deoarece in cazul de fata, avem de a face cu un singur servici principal „asistenta in daune si accidente auto„, am ales sa tratam subiectul site-ului, mesajul principal, clar si concis, inca din prima pagina, fara a creea prea multe subpagini secundare, pentru a nu dilua mesajul principal.
In incheiere:
Privitorul acorda doar cateva secunde pentru a da o nota finala asupra unui concept: „imi place sau nu imi place. Este profesional sau nu” Majoritatea observa decat varful icebergului.
Pe partea cealalta a baricadei, camuflati in spatele monitoarelor, a board-urilor de desen, se afla departamentele de grafica, designerii, specialistii in marketing si publicitate, intr-un cuvant fauritorii de branduri. Ei duc la bun sfarsit toata aceasta munca, ghidati de pasiune si atentie sporita la detalii.
Alaturi de alti oameni cu daruire si noi punem umarul la treaba, pentru ca „rotitele mecanismului” sa se invarta.
Mult succes domnule Bogdan Macovei in activitatea dvs.!