landing-page
Online marketing

Ce este un landing page

Termenul „landing page” este frecvent intanlit in cadrul proceselor de online marketing sau a celor de web design.   Fie ca ne referim la un proces de creare al unui site web, de setare a unui campanii de promovare, este necesar sa cunoastem importanta unui landing page si la cum ne poate ajuta aceasta pentru a face performanta in segmentul online.

Ce este un landing page?

Landing page-ul sau pagina de destinatie, este o pagina distincta din componenta unui site web pe care ajung vizitatorii atunci cand sunt in cautarea unui serviciu/produs sau informatie fie fac click pe un banner sau link din cadrul unui campanii de promovare online ( reclama din sistemul Google Ads, Facebook ADS, newsletter, affiliate marketing s.a.m.d).

Asadar pagina de destinatie (landing page) este o pagina secundara dintr-un site web, diferita insa ca scop si ca utilitate fata de prima pagina sau paginile standard: despre noi, termeni si conditii, contact etc.

Rolul unui landing page. Ce scop au paginile de destinatie?

Un landing page, o pagina de destinatie este foarte importanta in a structura eficient informatia (continutul), de aduce vizitatorul in fata unui continut ce are relevanta pentru acesta in raport cu intentiile sale. In final are rolul de a determina un vizitator sa intreprinda o actiune pre-determinata: sa cumpere un produs, sa completeze un formular de inscriere, sa solicite o oferta, sa faca o programare etc.

Practic paginile de destinatie (landing page) au rolul de-a spori numarul conversiilor si implicit de a transforma un vizitator intr-un potential client, client sau client recurent.

Datorita lipsei de experienta multi antreprenori considera prima pagina ca fiind cea mai importanta pagina din site, insa este o conceptie eronata, deoarece, conform statisticilor paginile secundare sunt responsabile de generarea conversiilor, prima paginina avand un rol generalist, de trimitere, de a face legatura cu aceste pagini.

Un vizitator care achizitioneaza un produs, beneficieaza de un anumit servici, face o rezervare, se intampla frecvent sa nici nu ajunga in prima pagina a unui site.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *